Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyhetsbrev från ASB VA-automation.
Vi har en aktiv LinkedIn sida där information om oss kontinuerligt uppdateras.

Ramavtalsleverantör i Sinfra

Vi är numera ramavtalsleverantör i Sinfra inom området SCADA, DCS och NIS med tillhörande system, komponenter och tjänster. Systemintegratör – Programmeringstjänsterna kan tex. inkludera framtagande av nya program, men också underhåll och/eller förändringar i befintliga styrsystem. Därutöver även driftsättning av nya system. Beställaren ska om denne så önskar kunna erhålla programmerings- och/eller integrationstjänster för SCADA. Hårdvara innefattar att beställaren ska kunna avropa olika typer av hårdvaruutrustning såsom tex: RTU, PLC, Gateway, Router, Switch.

Standardskåp för provisorisk drift

Standardskåp ASB-Provisorisk är en produkt utvecklad för att styra 2 stycken pumpar med maxeffekt 15 kW. Det är en kompakt och mobil lösning med handtag och hjul för att det enkelt ska kunna förflyttas för att användas vid provisorisk drift. Hjulen är monterade på fyrkantsrör och kan därmed enkelt demonteras ifall man vill hänga upp skåpet på väggen.

Tanken är att man normalt INTE ska behöva koppla något i skåpet utan ansluta allt via uttag och stickpropp när man ska använda skåpet.

Mer info här

Ny prislista 240101

Vi har en ny prislista för vårt sortiment av produkter samt färdiga lösningar som är baserade på dessa. Justeringarna är gjorda efter att bland annat SEK har minskat i värde jämfört med Euro sedan vi fick agenturen. Prislistan gäller från och med 240101. Intresserad av produkterna samt lösningarna, klicka här. 

Skicka efter prislistan här: produkter@asbva.se

Utökat sortiment av standardskåp

Tack vare många förfrågningar så utökar vi sortimentet på de kostnadseffektiva standardskåpen. De befintliga vägg och markskåpen utökas med ett rostfritt markskåp med sockel och mätartavla. Även denna lösningen styr 2 pumpar upp till 5,5 kW. Styrning via nivågivare. Om nivågivaren går sönder så är lösningen förberedd med extern nödkörning via nivåvippa och tidrelä. Även förberedd för energimätning, bräddberäkning samt larm för åskskydd. Kommunikationen sker via 4G-modem och antenn. Protokollet för kommunikation mot SCADA-system är Modbus. Mer info här

Lilla Edet investerar i framtidens VA med AI

Tillväxtkommunen Lilla Edets eftersatta och gamla styrsystem i reningsanläggningarna för vatten och avlopp behöver ersättas med ett stabilt system som uppfyller cybersäkerhetskraven i NIS2.

I ett samverkansprojekt får kommunen ett säkert, öppet och standardiserat system som är stabilt och uppfyller NIS2. Driften blir både mer energi- och kostnadseffektiv, kontrollen ökar och personalen kan arbeta mycket mer effektivt med färre akututryckningar. Läs en intressant artikel från Siemens här.

Cirkulation

Vi är ännu en gång med i tidningen Cirkulation. Denna gången är det artikel kring utbyte av SCADA-system samt standarder i yttre anläggningar.

Låst artikel i tidningen Cirkulation

Vatten 2023

Vi vill möta dig på Vatten 2023, 24 – 26 oktober 2023, Svenska Mässan, Göteborg.

Tillsammans med övriga Uniwaterbolag ställer vi ut i monter B03:02.

Hämta din gratis entrébiljett här

Acowa Lösningar

Nya utmaningar

Är Du redo för nya utmaningar. Vi växer och söker just nu personal till flera olika tjänster. 

Produktionsansvarig, läs mer om tjänsten och ansök här: Produktionsansvarig till ASB, Mariestad – Level Recruitment. Information finns även här Produktionsansvarig till ASB, Mariestad (di.se)

Vi söker även apparatskåpsbyggare och programmerare, ansök här: https://asbva.se/jobba-hos-oss/

Vatten 2023

Vi vill möta dig på Vatten 2023, 24 – 26 oktober 2023, Svenska Mässan, Göteborg.

Tillsammans med övriga Uniwaterbolag ställer vi ut i monter B03:02.

Hämta din gratis entrébiljett här

Sommarsemester

Vi kommer ha stängt för semester under v29 och v30. Under v28 och v31 är vi tillgängliga men i väldigt begränsad form där svarstider blir längre. Ni når oss på 0501-399190 eller via mail.

Hoppas ni alla får en fin sommar, och tack för ert förtroende under våren.

Vi ser fram emot ett  fortsatt roligt och utvecklande 2023 tillsammans med Er.

nyheter

Ny prislista 230701

Vi har en ny prislista för vårt sortiment av produkter samt färdiga lösningar som är baserade på dessa. Justeringarna är gjorda efter att bland annat SEK har minskat i värde jämfört med Euro sedan vi fick agenturen. Prislistan gäller från och med 230701. Intresserad av produkterna samt lösningarna, klicka här. 

 

Skicka efter prislistan här: produkter@asbva.se

VA Mässa i Filipstad

Den 25 maj ordnade Rostfria VA-system och Uniwaters koncernbolag Sveriges största visning av rostfria pumpstationer och VA-mässa med cirka 45 utställare. Över 250 anmälda deltagare njöt i solen och fick ta del av en fin VA-gemenskap. 

Vi visade bland annat vårt produkterbjudande, installerade apparatskåp i pumpstationshus färdiga för leverans och dataloggers för bräddmätning.  Vår tävling i montern med utslagsfrågan, hur många TurTle mätceller finns i lådan, visade sig vara klurig.  Tack alla för kunder för det stora intresset och bra dialoger vi hade tillsammans.

Vårt hållbarhetsarbete

För ASB och Uniwater handlar miljö- och samhällsansvar om att arbeta ansvarsfullt för att nå förbättringar kontinuerligt över tid. Arbetet utgår från en koncerngemensam strategi och sex hållbarhetsmål: energireducering, minskad klimatpåverkan, ökad cirkularitet, ökad jämställdhet, ökad medarbetarnöjdhet samt ökad kompetensutveckling.

Tillsammans kan vi åstadkomma positiv förändring. Vi ska vara en ansvarsfull och nytänkande partner som är driver utvecklingen mot ett hållbart samhälle.

Läs mer här: Hållbarhetsrapport

Vi är med i Cirkulation

I senaste utgåvan av tidningen Cirkulation har vi en annons kring vårt erbjudande till VA marknaden. Vi slår ett slag för helhetserbjudandet med apparatskåp från projektering till installation. Vi är med er i hela kedjan om ni önskar. 

Läs gärna reportaget kring Branäs nya vattenverk och reningsverk där vi har hand om programmering och byggnation av apparatskåp. Det finns dessutom en del projekt som är med i tidningen där vi inte är omnämnda men är ansvariga för el/ automation.

Naturligtvis så visar vi vårt produkterbjudande från Acowa Instruments också. Det är bland annat radargivare, dataloggers, pumpstyrningar, vippor och och trycktransmitters som finns i sortimentet, anpassat efter VA-marknaden.

Ny VD på ASB VA-automation 

Kenneth Rydin lämnar idag över VD-rollen till Filip Palmkvist. Kenneth som är en av tre grundare av ASB lämnar över stafettpinnen efter 15 år som VD. Filip är en erfaren ledare med bakgrund inom produktion och underhåll. Filip, som bor i Skövde, har spelat handboll i många år. Idag räcker inte tiden till det egna idrottsutövandet, däremot är han engagerad som handbollstränare för barn och ungdomar. Kenneth lämnar inte företaget utan går ner i arbetstid och kommer fortsättningsvis jobba inom säljgruppen. Välkommen Filip.

ISO 14001 certifierade 

Som en av Sveriges största aktörer inom VA-infrastruktur har vi ett stort ansvar. Att jobba systematiskt med kvalitets- och miljöledning är självklart på vår resa att bli branschledande inom hållbarhet. 

Certifieringen är viktig av flera anledningar
♻   Att driva klimatomställning i vår bransch generellt
♻   Att matcha våra kunders klimat- och miljömål
♻   Att minska vår och våra leverantörers klimatpåverkan  

Degerfors energieffektiva vattenverk 

Vi är stolta över att ha levererat apparatskåp och programmering till Degerfors nya vattenverk. Byggnationen är en investering som ska säkra vattenförsörjningen till kommuninvånarna i Degerfors för lång tid framöver. Målsättningen var att skapa ett toppmodernt, miljövänligt verk. Beräknad energibesparing jämfört med det gamla verket överstiger 200 000kWh årligen.

Det nya vattenverket renar vattnet utan kemikalier. Vattnet hämtas ur borrade brunnar i en närbelägen ås.  Mer information om projektet: läs här

Namnbyte – ASB VA-automation AB

Vi byter namn till ASB VA-automation AB från ASB i Mariestad AB. Vi har sedan starten 2008 utökat från att vara 3 stycken till att idag vara cirka 65 stycken anställda. Vi började vår resa i Mariestad men har utökat till att även finnas i Filipstad, Linköping och Nynäshamn. Namnbytet passar in i vår strategi att leverera VA Automation till kunder i Sverige.

Acowa Instruments

Agentur för Acowa Instruments

Vi har numera agenturen i Sverige för produkter anpassade för VA från danska företaget Acowa Instruments, intresserad av produktutbudet – klicka här.