Om oss

Ska du beställa ett apparatskåp? Då har du säkert en del frågor …

Det är inte helt lätt det här med styrsystem och apparatskåp. Det är många faktorer du ska ta tänka på. Hur många år framåt är det klokt att planera? Kommer miljödebatten att påverka vilka mätningar myndigheterna vill ha framöver? Är det värt att förbereda för funktioner som inte behövs idag men kanske om två år? Om vi byter ut styrsystemet i den här pumpstationen men inte i de andra, hur mycket krånglar det till det dagliga arbetet för driftpersonalen?

Vi vet.

Och det är just det. Vi vet. Vi är specialister på VA-automation och jobbar med kommuner och VA-bolag över hela landet. Alla har sin standard, så vi är vana att jobba ”olika”: olika styrsystem, olika fabrikat på komponenter, olika sätt att märka. För oss är det inte konstigt att lösa samma problem på fem olika sätt. Det ger oss bara ett bredare perspektiv och gör oss vakna för nya lösningar. Och vi har blivit ganska bra på att räta ut frågetecken också. Både dina och våra egna.

Det är väldigt svårt att göra ett bra jobb om du inte vet vad du ska göra

Därför börjar allt med en genomtänkt funktionsbeskrivning. Behöver du hjälp med den så är vi gärna ditt bollplank. I vilket fall som helst kommer vi att ställa frågor så att vi är på samma bana och gör rätt från början. Du kan också få veta vad andra har provat, vad som fungerar bra eller mindre bra, om det finns alternativa lösningar och om det är något du kan passa på att bygga in när ni ändå håller på.

Vi vill leverera det du förväntar dig inom den budget vi kommer överens om. Det har vi bra förutsättningar att göra när vi får en genomarbetad funktionsbeskrivning.

Men tänk om du eller vi ändå har missat något?

Det är inget större besvär att justera om det behövs

Eftersom vi konstruerar, programmerar och bygger skåpen i samma lokaler är det relativt enkelt att göra justeringar om det skulle behövas. Det är en stor fördel att ha hela produktionen under samma tak. En annan fördel är att fallgroparna blir färre.

Vi på ASB hoppar över fallgroparna

Som sagt … Eftersom vi jobbar med hela kedjan, från konstruktion till installation, hamnar inte kniviga uppgifter mellan stolarna. Vi knallar bara över till en kollega och frågar: Hur löser vi det här? Och så löser vi det. Den möjligheten, i kombination med att vi testkör alla skåp innan utleverans, betyder att du slipper tråkiga överraskningar efter installationen.

Vi vet. Det är inte helt lätt det här med styrsystem och apparatskåp. Men om vi tittar på vilka funktioner du vill ha och slår vår kloka huvuden ihop, då kan vi bygga ett apparatskåp som levererar.

Jo! En sak till …
Du får ett snyggt apparatskåp – men det gör väl ingenting?

Vår historia

2008

ASB i Mariestad startas – ASB är för övrigt en förkortning av ”Apparat Skåps Byggarna”

2008

2013

ASB förvärvas av bolagsgruppen St. Erik Sten

2013

2014

Norvatek grundas genom sammanslagning av St. Erik i Ettebro med ASB och KVATAB

2014

2017

ASB växer så det knakar vilket kräver flytt till nya större lokaler som vi idag fortfarande finns kvar i.

2017

2021

Norvatek Invest byter namn till Uniwater och en ny koncern med bland annat ASB i skapas och ett heltäckande erbjudande inom VA-teknik tar form.

2021

2021

ASB förvärvar Mielonen Elteknik och EL Team One som fusioneras ihop med ASB

2021

2022

ASB i Mariestad AB byter namn till ASB VA-automation AB som nu är det aktuella företagsnamnet.

2022