Acowa DolpHin

Radargivare

Acowa DolpHin är en 80 GHz kompakt och underhållsfri radar med inbyggd Bluetooth. Med sin kompakta storlek och smala spridningsvinkel säkerställs flexibla installationer i befintliga pumpsumpar, tanköppningar eller beröringsfritt genom plasttankar, utan störningar. Den klarar kondens galant.

DolpHin har en uppstartstid på mindre än 10 sekunder, vilket gör den idealisk för bräddmätning med vår GEKKO batteridrivna datalogger.

  • Speciellt radarmikrochip möjliggör mätningar i kondens eller luftiga fasta ämnen. Även de svagaste signalerna från mediets nivå kommer fortfarande att kunna upptäckas.
  • Nollsläckningszon tillåter mätområden ända fram till sensorn, med en noggrannhet på 2 mm.
  • HART 7.0 eller tillval Modbus RTU för intelligent, värdeskapande data lokalt eller till molnet.

Intresserad av datablad: Klicka här

Acowa Dolphin

Acowa DolpHin

är en flexibel radargivare, tillverkad i en hermetiskt tillsluten PVDF-kapsling (IP68) för att klara flera års problemfria och pålitliga mätningar.
DolpHin ger
noggrann beröringsfri nivåmätning till intervall på 8 m.  Monteras med gängad botten, 1 1/2″ eller gängad i topp 1″.
Arbetstemperaturen är hela -40 to 60 °C.

Acowa DolpHin är en 2-trådsslingdriven radargivare för kontinuerlig nivåmätning av vätskor och slam till en räckvidd på 8 m. Den har integrerad kabelanslutning och frekvensen är 80 GHz.

Dessutom har DolpHin en nollsläckningszon, vilket möjliggör mätområden hela vägen upp till sensorn. Denna funktion bidrar till dess mångsidighet och lämplighet för olika mätuppgifter. Med en imponerande noggrannhet på 2 mm eliminerar DolpHin behovet av dyra manuella mätmetoder, vilket sparar både tid och resurser.

Konfigureringen av givaren är bekväm med hjälp av Bluetooth-anslutningen och SITRANS mobil IQ-applikation på din smarta enhet. SITRANS mobile IQ är en gratis app som ger dig enkel åtkomst till Acowa Dolphin från din smartphone eller surfplatta. Via en Bluetooth®-anslutning tas den enkelt och snabbt i drift, parametreras och övervakas.

Bluetooth®-teknik för enkel och snabb installation med Siemens SITRANS mobile IQ App.
Ställ in radarn, spara konfigurationen för framtida bruk, se mätvärden och felsök direkt i telefonen etc.

En smal radarstråle på 80 GHz och kompakt storlek möjliggör enkel installation och driftsättning.

Spridningsvinkeln på radarstrålen är enbart 8°.

Vad är skillnaden på radar och ultraljudsgivare?

Skillnaden ligger främst i de vågor eller signaler som används för att utföra mätningarna. Ultraljudsgivare använder ljudvågor medan radargivare använder elektromagnetiska vågor för att mäta avstånd.  Fördelarna med radar är att de är oberoende av föroreningar eller kondens i miljön, och de kan ha en längre räckvidd än ultraljud.

Generellt sett kan man säga att radargivare är mer okänsliga för yttre störningar än ultraljudsgivare. Radar använder elektromagnetiska vågor för att detektera objekt och är mindre känslig för till exempel damm, fukt och ljud. Ultraljudsgivare använder ljudvågor och kan påverkas av ljudstörningar och fysiska hinder som kan reflektera eller blockera ljudet.

Det är dock viktigt att notera att olika radargivare och ultraljudsgivare kan ha olika känslighetsnivåer beroende på deras design och specifikationer.